SPAGHETTI Z CIECIORKI Z SOSEM POMIDOROWYM I MOZZARELLĄ 


Szukacie pomysłu na ekspresowy obiad? Przychodzę z pomocą! 🙂 Danie nie dość, ze jest szybkie to świetnie się sprawdzi u osób na diecie bezglutenowej.

SKŁADNIKI:

  • makaron spaghetti z ciecierzycy (dostępny w Biedronce)
  • świeże pomidory lub passata pomidorowa
  • średnia cebula
  • czosnek
  • mozzarella
  • olej rzepakowy
  • przyprawy: sól morska, świeżo zmielony pieprz, słodka papryka, chilli, erytrytol, świeża bazylia

PRZYGOTOWANIE:
Makaron ugotuj al dente. Cebulę obierz, pokrój drobno i zeszklij na oleju z dodatkiem soli i erytrytolu, zalej pomidorami (jeśli używasz świeżych to należy je wcześniej wyparzyć, zdjąć skórę i zblendować). Sos zagotuj. Dodaj do niego świeżo pokrojoną bazylię, przeciśnięty czosnek, tartą mozzarellę i przyprawy do smaku. Makaron wyłóż na talerz, zalej sosem, posyp jeszcze niewielką ilością mozzarelli i ozdób listkiem świeżej bazylii.

Smacznego!